Γιατί πρέπει να διαγράψεις όλα τα social media από το κινητό σου

Sexting

Με το κινητό να έχει γίνει προέκταση του χεριού σου και τα προφίλ σου σε Facebook/Twitter/Instagram το πρώτο πράγμα που αντικρίζεις όταν ξυπνάς το πρωί, μετά το αγουροξυπνημένο μουτράκι της κοπέλας σου, περιττό και κλισέ να σου πούμε ότι τα social media επηρεάζουν σημαντικά την ψυχοσύνθεσή σου.

Δεκάδες είναι οι επιστημονικές μελέτες που κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στους νέους σχετικά με την χρήση ή καλύτερα την κατάχρηση που κάνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα, πρόσφατη έκθεση της Βασιλικής Εταιρείας Δημόσιας Υγείας της Βρετανίας, που βασίστηκε σε δειγματοληπτική έρευνα μεταξύ 1.479 νέων ηλικίας 14 έως 24 ετών, κατέληξε στο συμπέρασμα: Το Instagram βλάπτει την ψυχοσύνθεση των νεαρών χρηστών του, προκαλώντας τους περισσότερο άγχος, κατάθλιψη, μοναξιά, εκφοβισμό, προβλήματα σωματικής εικόνας και πολλά άλλα, μεταξύ άλλων.

Με αφορμή την έρευνα αυτή και το παγκόσμιο φαινόμενο εθισμού των νέων στα social media, συντάκτρια του Wired αποφάσισε να υποβάλλει τον εαυτό της στο εξής πείραμα: Να κάνει ψηφιακό detox για να δει πόσο διαφορετική είναι η καθημερινότητά της, χωρίς να τσεκάρει συνέχεια τα προφίλ της σε Facebook/Twitter/Instagram.

«Κι όμως, η αποτοξίνωση έπιασε τόπο. Σταδιακά, η κακή συνήθεια να κοιτάζω κάθε λίγο και λιγάκι το κινητό και να χαζεύω στα social media άρχισε να ξεθωριάζει, μέχρι που ένα βράδυ συνειδητοποίησα ότι όλη την ημέρα δεν είχα μπει ούτε μια φορά στους λογαριασμούς μου», έγραψε η ίδια σε άρθρο της στην ιστοσελίδα.

Πηγή: http://gr.askmen.com/deutere-matia/1111628/article/giati-prepei-na-diagrapseis-ola-ta-social-media-apo-to-kinet