Η μηχανη espresso. Ενα must για το σπιτι

καφές υγεια

Μια καλή μηχανη espresso δε πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι η γραφείο. Οι μηχανές espresso μας δίνουν τη δυνατότητα να απολαύσουμε έναν καλό καφέ στον χώρο μας, είτε στο σπίτι είτε στο γραφείο.

Τύποι μηχανών espresso

Ας δούμε όμως αρχικά ποια είναι τα βασικά είδη των μηχανών espresso και των λειτουργιών τους.

Μπρίκι espresso

mpriki-espresso

Είναι οι πιο απλές μηχανές espresso και δε λείπουν από κανένα ιταλικό σπίτι. Δεν χρειάζονται ρεύμα γιατί ζεσταίνεται το νερό στο μάτι της κουζίνας ή στο γκαζάκι. Είναι φορητές, πιάνουν πολύ λίγο χώρο και είναι πολύ φθηνές. Δυστυχώς όμως δεν έχουν μεγάλη πίεση (~3 bars) με αποτέλεσμα ο καφές που φτιάχνουν να μην είναι κανονικός espresso.

Χειροκίνητες μηχανές espresso με έμβολο

espresso-embolo

Αυτές είναι οι κορυφαίες μηχανές espresso για τους πραγματικούς λάτρεις του καφέ. Λόγω του εμβόλου, έχουμε πλήρη έλεγχο όλης της διαδικασίας. Δηλαδή μπορούμε να ρυθμίσουμε την πίεση καθώς και την ποσότητα του αλεσμένου καφέ που θα βάλουμε στη μηχανή. Να επισημάνουμε σε αυτό το σημείο το μεγάλο κόστος.

Μηχανές espresso με ηλεκτρική αντλία

francis francis espresso

Είναι πλέον οι πιο διαδεδομένες μηχανές του είδους. Η έναρξη και η παύση της λειτουργίας τους γίνεται χειροκίνητα, όπως επίσης και η τοποθέτηση του αλεσμένου καφέ στην ειδική θήκη, υπάρχουν όμως και αυτόματες μηχανές όπου μπορούμε να ορίσουμε τον χρόνο εκχύλισης. Η πίεσή τους είναι σταθερή και επίσης διαθέτουν και άλλες λειτουργίες όπως παραγωγή ατμού με μεγάλη πίεση για την δημιουργία αφρογάλακτος.

Αυτόματες μηχανές με κάψουλες

nespresso

Έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια και η τιμή τους πλέον είναι πολύ προσιτή. Το κόστος βέβαια για τις κάψουλες δε συγκρίνεται με τον αλεσμένο καφέ, αλλά για αυτούς που δεν πίνουν πολλούς καφέδες τη μέρα είναι σχετικά μια οικονομική λύση. Αυτό που τις κάνει δημοφιλείς είναι ο αυτοματισμός στην έναρξή και παύση της εκχύλισης του καφέ, οι κάψουλες του καφέ που δεν χρειάζεται μετά να καθαρίσουμε την μηχανή και τέλος το εκπληκτικό design.  Το μεγάλο πρόβλημα με αυτές τις μηχανές είναι πως κάθε εταιρία έχει κατασκευάσει τις δικές της κάψουλες και δεν υπάρχει συμβατότητα σε διαφορετικές μηχανές.

 


Δείτε παρακάτω μερικές από τις μηχανές που προτείνουμε για κάθε είδος:

Καφετιέρα brikka elite 2 φλυζτανιών BIALETTI

mpriki-espresso

DELONGHI ECO 311 W 

DELONGHI-ECO-311-W

Nespresso Inissia XN1004S

Nespresso Inissia XN1004S

Αφήστε μια απάντηση