Τα απαραιτητα σκευη για μια καλα εξοπλισμενη κουζινα

Τα απαραιτητα σκευη για μια καλα εξοπλισμένη κουζινα

Μπορεί οι γιορτές να φτάνουν στο τέλος τους, αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα σταματήσουμε να δημιουργούμε μικρές καθημερινές απολαύσεις στην κουζινα μας. Θα δούμε λοιπόν παρακάτω τα βασικά και απαραίτητα σκεύη για μια καλά εξοπλισμενη κουζινα . Η λίστα με τα απαραίτητα εργαλεία για την κουζίνα μπορεί να γίνει ατελείωτη, για αυτό και θα επικεντρωθούμε στα πιο χρήσιμα και βασικά εργαλεία και σκεύη.

Απαραίτητα εργαλεία για την κουζινα

Σετ Μαχαίρια & Επιφάνειες Κοπής

Αν ρωτήσεις έναν επαγγελματία για το ποιο είναι το πιο χρήσιμο αντικείμενο στην κουζίνα θα σου πως χωρίς δεύτερη σκέψη πως είναι τα μαχαίρια και κατ’ επέκταση και οι επιφάνειες κοπής. Προτιμούμε καλής ποιότητας σετ μαχαιριών ανοξείδωτα και ξύλινες επιφάνειες κοπής, οι οποίες όμως θα πρέπει να πλένονται πάρα πολύ καλά.

Σετ 5 μαχαίρια ανοξείδωτα σε βάση Ξύλινη Επιφάνεια Κοπής

Κατσαρόλες & Τηγάνια

Προτιμάμε οι κατσαρόλες και τα τηγάνια να έχουν μεταλλικά χερούλια και λαβές για να μπορούν να μπουν και στο φούρνο. Είναι απαραίτητες και οι δύο βασικές διαστάσεις για τις κατσαρόλες που πρέπει να έχουμε. Μια κατσαρόλα με διάμετρο 24εκ. για να κάνουμε π.χ. μακαρόνια και μια κατσαρόλα με διάμετρο 16εκ. για να κάνουμε π.χ. μία σάλτσα ή να βράσουμε αυγά.

Προτιμάμε τηγάνια αντικολλητικά, σε διαστάσεις παρόμοιες με αυτές της κατσαρόλας, ένα μικρό δηλαδή στα 16 εκ. και ένα μεγάλο, στα 24 εκ. Επίσης χρήσιμο είναι και ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι με καπάκι, για να το χρησιμοποιούμε για μακαρονάδες και ριζότο.

ΧΥΤΡΑ ΜΕ ΚΑΠΑΚΙΗμιχύτρα με Καπάκι 16cmΤηγάνι βαθύ αντικολλητικό 24cm

Ταψιά & Φόρμες Ψησίματος

Για τα ταψιά και τις φόρμες ψησίματος προτιμάμε και πάλι ανοξείδωτα και αντικολλητικά. Χρειαζόμαστε ταψιά με βάθος για κρεατικά, μουσακά κ.α., αλλά και χαμηλά για πίτες. Απαραίτητη επίσης είναι η φόρμα του κέικ. Τα μεγέθη ποικίλουν ανάλογα με την συνταγή, την ποσότητα του φαγητού αλλά και τον φούρνο που διαθέτουμε.

Φόρμα ψησίματος Ταψί

Μπολ Προετοιμασίας

Τα μπολ προετοιμασίας είναι πολύ χρήσιμα κυρίως στη ζαχαροπλαστική, αλλά και για να ετοιμάσουμε σαλάτες, να μαρινάρουμε ή να ετοιμάσουμε ζύμες. Και πάλι προτιμάμε ανοξείδωτα μπολ και όχι πλαστικά. Να προσθέσουμε εδώ πως χρειαζόμαστε σουρωτήρι όπως επίσης και πλάστη.

Ζυγαριά κουζίνας

Η ζυγαριά είναι το πιο χρήσιμο εργαλείο συσκευή που πρέπει να έχει κάθε κουζίνα κυρίως για την ζαχαροπλαστική. Για γλυκά χρησιμοποιούμε ψηφιακή ζυγαριά γιατί χρειάζεται μεγάλη ακρίβεια, ενω για τα φαγητά που είναι και πιο μεγάλες οι ποσότητες των υλικών μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αναλογική. Θα προσθέσουμε εδώ και άλλο ένα χρήσιμο εργαλείο που δεν είναι άλλο από τις μεζούρες.

Ζυγαριά κουζίνας ψηφιακη Ζυγαριά κουζίναςΚουτάλια Μεζούρες

Τρίφτης και κουτάλες

Ακόμα ένα χρήσιμο εργαλείο είναι ο τρίφτης, απαραίτητος για να τρίψουμε λάχανο, τυρί, τσιπς, κ.α. Επιλέγουμε πάντα ανοξείδωτο τρίφτη και τον κλασσικό που έχει τέσσερις επιφάνειες κοπής.

Απαραίτητες οι κουτάλες για σάλτσες και σούπες, οι μεγάλες πηρούνες για τα ζυμαρικά και οι λαβίδες για ψάρια και κρέας είναι πάντα χρήσιμα. Αποφεύγουμε ξύλινες κουτάλες γιατί μπορεί να γίνουν πηγή μικροβίων και δεν πλένονται εύκολα. Για την ζαχαροπλαστική μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σπάτουλες από σιλικόνη.

Ηλεκτρικές συσκευές για την κουζινα

Θα αναφερθούμε στις πιο χρήσιμες ηλεκτρικές συσκευές για την κουζινα μας, γιατί η λίστα είναι πραγματικά ατελείωτη αφού η τεχνολογία τα έχει σκεφτεί όλα!

Πολυκόφτης

product-249588-main

Κουζινομηχανή

Κουζινομηχανή Kenwood

Βραστήρας

Βραστήρας Kenwood

 

Αν πιστεύετε πως υπάρχουν και άλλες χρήσιμες συσκευές ή εργαλεία για την κουζινα μας που είναι πραγματικά χρήσιμα τότε μη διστάσετε να τα καταχωρήσετε στα σχόλια παρακάτω.

 


Αφήστε μια απάντηση