Μετακινηση με ποδηλατο στον καιρο της οικονομικης κρισης

μετακινηση-ποδηλατο-οικονομικη-κριση

Ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας που στολίζουν τις πόλεις, τα σπίτια και τα καταστήματα και αρχίζει να επικρατεί σε όλους η γιορτινή ατμόσφαιρα. Από την άλλη, είναι και ο μήνας που θα δούμε μεγάλες ουρές στις εφορίες για την παράδοση πινακίδων αυτοκινήτων όσο ποτέ άλλοτε, αφού η φοροεπιδρομή συνεχίζει για 5η συνεχή χρονιά. Αρκετοί μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν στα έξοδα των αυτοκινήτων, έχουν ήδη παραδώσει πινακίδες και μετακινούνται πλέον με μέσα μαζικής μεταφοράς, πεζοί ή ακόμα καλύτερα και με ποδήλατο.

Ο Δεκέμβριος φέρνει μαζί του τα Χριστούγεννα και τα πρώτα κρύα, αλλά και πολλά καρδιαγγειακά επεισόδια. Η πτώση της μέσης εξωτερικής θερμοκρασίας συνδέεται με τα επεισόδια αυτά, και αν λάβουμε υπόψιν την κακή οικονομική κατάσταση πολλών, τότε τα αποτελέσματα μπορεί να είναι χειρότερα. Μήπως λοιπόν θα έπρεπε να δούμε την κρίση και ως μια ευκαιρία; Σίγουρα δεν είναι ότι πιο ευχάριστο να μην έχουμε το αυτοκίνητό μας και ούτε είναι λύση να αυτομαστιγωνόμαστε, αλλά γιατί όχι να μην μετακινούμαστε με ποδήλατο, λεωφορείο ή με τα πόδια;

Δοκιμάστε να αλλάξετε τρόπο ζωής όσον αφορά την μετακίνησή σας και σύντομα: θα νιώσετε καλύτερη διάθεση, ευεξία, θα πέσει η χοληστερίνη, θα αδυνατίσετε, θα σφίξουν οι γλουτοί, θα βελτιωθούν οι επιδόσεις σας στο κρεβάτι, θα γνωρίσετε κόσμο και θα συμβούν πολλά ακόμα θετικά στην καθημερινότητά σας. Δείτε τα 50 και πλεονεκτήματα (υπέρ) της μετακίνησης με ποδήλατο!

Και αν θεωρείτε ότι είναι λάθος περίοδος να προτείνουμε ποδήλατο, τότε δείτε το παρακάτω βίντεο. Πόσο διαφέρει η πρωινή κίνηση της Κοπεγχάγης με αυτή της Αθήνας. Ένα επεξηγηματικό timelapse μας λέει ότι κάτι κάνουμε λάθος.

fixed-bike-ποδηλατο

Αφήστε μια απάντηση